Keuzevakken op vrijdag

In het schooljaar 2016-2017 zijn we op het LUCA begonnen met keuzevakken op vrijdagmiddag, het derde en vierde uur. Leerlingen kunnen kiezen uit bijvoorbeeld wandelen, dierenverzorging, Spaans, zelfverdediging, opknappen van de schoolboot, dierenverzorging, Surinaams koken, bakken, klimmen, fotografie en kettingreactie.

Leerlingen gaan zes weken lang aan het werk om, met elkaar, een boot op te knappen. Oude verf afkrabben, schuren en helemaal opnieuw schilderen. Bij 'kettingreactie' kunnen ze aan de slag verschillende materialen, en maken ze een domino-effect: je geeft een duwtje tegen een volleybal, die komt in beweging en rolt tegen een stok aan. Die stok duwt een weer speelgoedautootje in beweging, enzovoorts, eindeloos door. Bij fotografie gaan de leerlingen de staat op om de beste foto's te maken. We werken toe naar een expositie. Let's go!

Na zes weken kiezen de leerlingen een ander vak. Het LUCA zorgt er voor dat het aanbod steeds wisselt.

Bekijk HIER meer foto's.