2. Even voorstellen

De LUCA Praktijkschool richt zich speciaal op de scholing en begeleiding van jongeren tussen de 12 en 18 jaar die het advies hebben gekregen om naar het praktijkonderwijs te gaan.
Praktijkonderwijs is onderwijs waar je leert voor jezelf te zorgen. Het gaat meer om wat je kunt, dan om wat je weet.
Jij staat centraal bij ons op school. Samen kijken waar jouw kansen liggen om je zo goed mogelijk te ontwikkelen. Samen met je mentor kijk je waar je goed in bent en wat bij je past. Zo bepaal jij je doelen en je leerroute. Indien het niet lukt of je iets anders wenst, dan stellen we je doelen bij en krijg je een nieuwe kans(en). Je gaat bij ons veel leren door te doen.

Ons onderwijs is niet zozeer gericht op het behalen van een diploma of certificaten, maar op ‘zelfstandigheid’. Wie de LUCA Praktijkschool heeft gevolgd, weet hoe hij zich moet opstellen in een werkomgeving en wat daar allemaal bij komt kijken. Bovendien weten de leerlingen aan het einde van de opleiding hoe ze hun privéleven moeten organiseren. De school helpt ze bij het vinden van een betaalde baan of zoekt samen met hen naar een passende vervolgopleiding.

Naam van de school
De naam LUCA is in 2002 bedacht door een leerling. De letters staan voor Leer Uitstekend College Amsterdam.